Fotoshoot door Joyce

Of je nu met je partner graag wat liefdevolle foto’s samen wil of met je hele gezin / familie op de foto wil, het is allemaal mogelijk. Een fotoshoot kan een prachtige herinnering zijn waar je met veel plezier op terug kunt kijken.

Bij de fotoshoot maak ik
een mix van allerlei soorten foto’s. Van portretten tot groepsfoto’s en de echte
momenten, ik probeer ze allemaal te vangen. Met kinderen speel ik graag spelletjes
om de aandacht vast & het leuk te houden. Met tieners / volwassenen ga ik graag
samen op zoek, door middel van kleine opdrachten, naar mooie geluksmomenten.
Precies deze momenten leg ik vast, zodat de foto extra waardevol wordt. Past deze
vrijere manier van fotograferen goed bij jullie? Dan spreek ik graag met jullie af. In
mijn portfolio kun je ook nog even rondneuzen of de stijl fotografie jullie ook
aanspreekt.

Lees hieronder over mijn werkwijze of bekijk eens mijn fotoshoot portfolio.

Werkwijze fotoshoot

Voor de fotoshoot

Het begint allemaal met de reservering voor de fotoshoot. Mijn basisprijs voor een fotoshoot is €75 inclusief 5 digitale foto’s (met mini fotoboek). Het maakt niet uit met hoeveel personen je naar de fotoshoot komt. Samen kunnen we de dag plannen en kiezen we een mooi moment uit. Ook zal ik hierin advies geven wat het mooiste is qua licht (voornamelijk de ochtenden en late middagen zijn erg mooi!). Ik kom zelf uit de bollenstreek dus ik plan mijn fotoshoots vaak in park Elsbroek (Hillegom), de Amsterdamse waterleidingsduinen (de Zilk), recreatieplas Toolenburg (Hoofddorp), aan het strand (langevelderslag Noordwijk). Heb je een bijzondere locatie in gedachten? Ik bespreek graag de opties. Samen maken we er wat moois van.

Het kledingadvies is om iets aan te trekken wat goed bij elkaar past. Pasteltinten doen het altijd goed bij elkaar maar ook een thema-kleur werkt goed. Denk bijvoorbeeld aan blauw of groen. Drukke kleding of kleding met grote prints raad ik af
omdat dit afleid. Mocht je nog meer visueel advies willen dan zend ik een link van een Pinterest bord naar je toe.

Tijdens de fotoshoot

Bij mijn fotoshoots vind ik plezier maken het allerbelangrijkste. Ik zal er dan ook alles aan doen om jullie zo veel mogelijk op jullie gemak te stellen. Ongedwongen frisse foto’s vind ik het mooiste om te maken. Tijdens de fotoshoot geef ik kleine opdrachten en/of stel ik jullie vragen waardoor de fotoshoot extra gezellig wordt. Natuurlijk hou ik ook rekening met jullie wensen, geef deze vooral ook aan!

Gedurende de shoot lopen we (op locatie) wat heen en weer en fotografeer ik verschillende posities. Met kinderen (en ouders net zo goed hoor!) speel ik graag spelletjes. Hierdoor heb je voldoende afwisselende toffe foto’s waar je later uit kunt kiezen. Kom je met een grote groep? Dan is het leuk om alvast een beetje na te denken over welke samenstellingen je eventueel zou willen. Denk bijvoorbeeld aan opa & oma met kleinkinderen, een vrouwenfoto, mannenfoto, klein(kinderen) samen, zulk soort foto’s! Ook hierin zal ik afwisselen zodat je een leuke diversiteit aan foto’s krijgt. 

Aan het einde van de fotoshoot laat ik jullie wat opties zien voor nabestellingen of bijvoorbeeld afdrukken aan de muur. Ook krijgen jullie een flyer mee met alle informatie.

Na de fotoshoot

Ga ik aan de slag voor jullie! Ik zorg ervoor dat de meest geslaagde foto’s mooi worden bewerkt in mijn stijl. Deze foto’s krijgen jullie doorgaans binnen 1-3 weken te zien via een online fotomap (die beveiligd is met een wachtwoord). Via deze map kun je gemakkelijk aanvinken welke foto’s jullie zouden willen, dit kunnen jullie op je gemak thuis doen. Deze zend ik op hoge resolutie naar jullie toe. Er zijn genoeg opties wat betreft luxe fotoboeken of canvas, aluminium & plexiglas afdrukken. 

Nadat alles binnen is kunnen jullie genieten van de foto’s. Als je de foto’s op social media wil zetten zou ik het tof vinden als jullie mij een tag kunnen geven (dan kan ik reacties meelezen). Voor zowel Facebook als Instagram is de tag: @FotograafJoyce

Contact opnemen

Heel graag ga ik met jullie in gesprek. Wat zie je graag terug in een fotoshoot? Laat je gegevens achter en ik bel of mail je zo snel mogelijk terug.