Trouwfotografie

Wauw! Een huwelijksaanzoek, vol tranen in je ogen en een hart vol liefde begin je aan het avontuur van jullie trouwen!

Gefeliciteerd!

Als fotograaf – en zelf getrouwde vrouw – weet ik hoe speciaal, waardevol en een tikkeltje snel zo’n voorbereiding en dag voorbij kunnen vliegen.

Stel je eens voor, je bent al urenlang bezig met de voorbereidingen; je zorgt ervoor dat je haar goed zit en je bruidskleding perfect en plots wordt er aangebeld…. Het is je aanstaande. Razend van de zenuwen hoor je dat een familielid open doet.. Even hoor je niets en dan komt je partner om de hoek met een verwonderd gezicht, je bloeit op van liefde en warmte en dan weet je dat de dag gaat beginnen. 

Dan start de ceremonie en het moment dat je aan komt lopen. Gelukkig doen de perfect getrainde kids het super goed en strooien met rozenblaadjes en stelen de show, pfoei gelukkig is even de aandacht van jezelf verdwenen en kun je in alle rust je stiekem verstopte zakdoekje beter wegmoffelen. In volgende moment probeer je de ring om die van je partner te schuiven maar zijn de vingers te opgezwollen, awkward, maar je begint kei-hard te lachen en de hele ceremonie houd het niet meer. 

Dit soort momenten, de kleine en de grote leg ik graag vast. De energie en levendigheid, plus het feit dat iedereen er prachtig uit ziet geeft mij zoveel moois om vast te leggen. Het bruist en laat dat nou precies goed bij me passen. 

Iedere bruiloft is anders en dat maakt trouwfotografie persoonlijk. Vooraf in een (vrijblijvend) kennismakingsgesprek zoek ik samen met jullie naar jullie wensen. We leren elkaar wat beter kennen en gekke ideeën mogen altijd geroepen worden. Op deze manier kan ik goed inschatten wat er nodig is en jullie advies geven. 

 

Lees hieronder over mijn werkwijze of bekijk eens mijn trouwfotografie portfolio.

Werkwijze bruiloft fotografie

Voor de bruiloft​

Hebben jullie vast al een kijkje genomen op mijn website, me ontmoet op de bruidsbeurs of via via mijn werk gezien. Zo niet, spiek dan eens even rond op mijn website en/of social media om te kijken of mijn stijl bij jullie past. Ik plan graag met jullie een (vrijblijvend) kennismakingsgesprek in. In dit gesprek kunnen jullie praten over jullie trouwplannen en kan ik mijn fotografie werk laten zien & materialen showen. Na de kennismaking houden we contact en hoor ik graag of jullie mij definitief als trouwfotograaf in willen huren. Tot die tijd hou ik jullie trouwdag gereserveerd.

Is dit een ja?! YES! Dat wordt een feestje. Ik ga aan de slag voor jullie en maak een opdrachtbevestiging. Hierin staan alle gemaakte afspraken en mijn algemene voorwaarden. Pas als de opdrachtbevestiging is ondertekend is jullie trouwdag definitief bevestigd.

Als jullie trouwdag in zicht komt neem ik nogmaals contact met jullie op (telefonisch of via video-bellen). We nemen de dag en fotografie-uren door en natuurlijk kunnen jullie ten alle tijden wensen of ideeën uitspreken. Na dit gesprek maak ik de factuur en deze moet voor de trouwdag voldaan zijn.

spontane trouwfotografie in zoetermeer

Tijdens de bruiloft

Ben ik onzichtbaar (hoop ik altijd) en volg ik jullie & jullie gasten. Ik vind het heerlijk om onopgemerkt alle speciale momenten te fotograferen. Ik lach geregeld achter mijn camera mee met een grap van familie, raak ontroerd van een mooi moment of steek stiekem mijn tong uit naar één van de kids. Volle bak genieten! Tijdens de trouwfoto sessie geef ik jullie kleine opdrachten waardoor deze ontspannen verloopt. Mochten jullie graag groepsfoto’s willen maken, dan adviseer ik altijd om een lijstje te maken van de samenstellingen die je zou willen. Op deze manier hoef je er niet over na te denken op de bruiloft zelf. Geef deze lijst aan je ceremoniemeester (of aan mij) en dan regelen wij de rest. Op het eindtijdstip zeg ik jullie natuurlijk even gedag en bedank ik jullie voor de mooie dag. Vaak ga ik helemaal hyper of enthousiast (of een combinatie van beiden) naar huis. Thuis back-up ik de foto’s dubbel en ga ik aan de slag.

Na de bruiloft

Binnen 2 – 3 dagen zorg ik voor een mini preview (via de email).

In de weken daarna ga ik aan de slag met de foto’s selecteren, bewerken en zorg ik ervoor dat jullie verhaal zo mooi mogelijk wordt verteld. Het aantal best geslaagde foto’s verschilt per bruiloft maar bij een bruiloft van 6 uur kun je zeker rekenen op 250 foto’s. Doorgaans lever ik de foto’s binnen 3-6 weken af.

De mooiste foto’s krijg je thuisgestuurd via de mail. Ik werk met een  beveiligde online galerij waar je gemakkelijk je foto’s kunt bekijken en downloaden (deze link kun je ook handig delen met familie & vrienden). Het is een kwestie van inloggen & downloaden.

Via de online fotomap kunnen jullie je favoriete foto’s aanvinken. Met deze favoriete foto’s ga ik vervolgens aan de slag met jullie fotoalbum. Hierin zijn zoveel mogelijkheden dat je het zo gek kan maken als je zelf wil. Ook heb ik verschillende opties voor foto’s aan de muur etc.

Jullie mogen het fotoboek bij mij ophalen en gezellig nog even nakletsen of ik stuur het fotoboek op en daarmee is het afgelopen (boeee!). Natuurlijk blijf ik graag in contact dus tag me vooral op social media (Facebook & Instagram: @FotograafJoyce)

drone fotografie op je bruiloft

Contact opnemen

Heel graag ga ik met jullie in gesprek over jullie perfecte dag. Laat je gegevens achter en ik bel of mail je zo snel mogelijk terug.