Trouwdag op een zonnige dag in september

Mocht je het leuk vinden om te lezen over trouwen, lees dan gerust het blogje door. Als je liever de foto’s bekijkt kun je een beetje naar onder scrollen. Veel plezier met lezen/kijken!

Vandaag begon ik als trouwfotograaf in Hillegom. Heerlijk want het was welgeteld 5 minuten rijden naar de eerste locatie. Hier aangekomen was er een woonkamer beschikbaar gesteld om de aankleding van de bruid te fotograferen. Tijdens dit moment gebeurde er van alles; drukte met thee zetten voor gasten; mensen die binnen komen om bij de bruid te spieken; kids die worden aangekleed etc. Heerlijk om dit vast te mogen leggen.

Toen de bruid de jurk ging aantrekken kwam daarna de vader binnen, die geëmotioneerd naar haar dochter aan het kijken was. Een prachtig moment waar bij mij (achter mijn camera) ook de tranen in m’n ogen sprongen. Even daarna volgde het first-look-moment, één van de leukste momenten van de dag. De zenuwen stijgen en je voelt de spanning. In dit geval was het first-look-moment in de tuin (een prachtige tuin overigens!). De bruidegom stond te wachten en de bruid kwam aangelopen, tikte haar aanstaande op de schouder en hij draaide zich om. Wat een ontlading die volgde! Na hier nog wat foto’s te hebben gemaakt werd het tijd om richting de trouwlocatie te gaan.

Bij het Oude slot in Heemstede werd er dit keer getrouwd. Het blijft gek om zo’n prachtig stukje land midden in de woonwijk tegen te komen maar je hebt hier alle ruimte en rust om je trouwwensen te vervullen. De ceremonie was buiten in de schaduw opgesteld wat prachtige zachte foto’s geeft. Met mijn voorliefde voor bos kneep ik meerdere keren in m’n handjes en er was alle ruimte om als trouwfotograaf in Heemstede rond te dartelen.

Super leuk als kids een rol krijgen in de ceremonie, in dit geval mocht iemand de ringen komen brengen. Deze twee namen hun taak serieus. Op het terrein van het Oude slot in Heemstede kun je eigenlijk veel verschillende soorten trouwfoto’s maken. Er is een kappelletje, grote bomen, een watertje en een prachtige brug. Allemaal binnen een paar minuten loopafstand. We hebben er dan ook voor gekomen om hier de groepsfoto’s te maken en de trouwfoto’s met het bruidspaar.

Wat nog een leuk extraatje was, is dat het bruidspaar rookfakkels mee had genomen. Dit geeft toch altijd wel een speciaal effect. Ik adviseer niet om zomaar rookfakkels te bestellen, er zijn namelijk ook fakkels die illegaal zijn. Laat je goed informeren mocht je zo iets willen aanschaffen.

Na het maken van de foto’s was er een momentje om even wat te eten en hierna heeft het bruidspaar een fantastisch geweldige openingsdans gedanst. Vlak hierna was het tijd voor mij om met een prachtige reportage naar huis te vertrekken en alles te back-uppen.

Contact opnemen

Heel graag ga ik met jullie in gesprek over jullie perfecte dag. Laat je gegevens achter en ik bel of mail je zo snel mogelijk terug.