Trouwfeest aan het strand

Met alle liefde schrijf ik altijd een klein blogje voor wat trouw inspiratie en om uiteraard meer van mijn werk als bruidsfotograaf te laten zien. Wie weet ga jij trouwen, of ben je net ten huwelijk gevraagd en krijg je inspiratie voor jouw bruiloft. Veel plezier met lezen en foto’s bekijken.

De vooruitzichten qua weer waren niet al te best voor deze dag. Het zou niet koud worden, maar wel veel gaan regenen waren de eerste vooruitzichten. De hele week hou ik toch stiekem het weer een beetje in de gaten, zodat ik als bruidsfotograaf snel kan schakelen naar een binnen locatie voor de trouwfoto’s (in overleg met het bruidspaar). In de regen kun je ook prachtige foto’s maken, daar niet van, maar toch is droog blijven wel prettig.

Alsof het zo moest zijn, trokken om 11:00 uur alle wolken weg en was de lucht blauw. Precies de tijd waarop ik begon met het fotograferen van de aankleding van de bruid. In deze tijd fotografeer ik graag details van de jurk; hoe moeder / vriendin / zus staat te hannesen met de jurk en / of andere details zoals de aankleding van de woonkamer of de ringen.

In dit geval koos het bruidspaar om het first-look-moment privé te houden, niemand en dus ook geen fotograaf erbij. Ondanks dat ik echt van dit moment hou, kan ik het ook erg waarderen dat het bruidspaar hiervoor gekozen heeft. Al snel volgde de reis naar de trouwzaal in Hillegom. Hoe cool heeft dit bruidspaar het aangepakt?! Je ziet het terug in de foto’s hieronder. Samen in een prachtige bakfiets, ik had het nog niet eerder gezien en vind het zo’n tof idee!

In de prachtige trouwzaal van Hillegom ging de ceremonie van start. Als trouwfotograaf Hillegom is dit een bekende plek maar de sfeer & beelden zijn altijd anders. Ik vind het heerlijk om emoties vast te leggen en te wachten tot zo’n moment zich voordoet.

We hebben trouwfoto’s gemaakt bij Lady lavendel in Noordwijk en in duin bij Katwijk. Om bruidsparen (en ook gezinnen / vriendenkoppels etc) wat meer en sneller te laten ontspannen maak ik gebruik van leuke vragen stellen en kleine opdrachtjes geven. Hierdoor kan ik ongedwongen en oprechte foto’s maken van momenten die tussen het bruidspaar ontstaan. Een oprechte lach en/of een echte verliefde blik is super waardevol om te hebben, zeker met trouwfoto’s!

De trouwlocatie was de Zilt in Katwijk, gelijk aan het strand. Wat zo prachtig is aan deze locatie, is dat het zonlicht veel naar binnen valt waardoor je tot laat in de avond nog gebruik kan maken van natuurlijk licht. Als bruidsfotograaf in Katwijk (dit keer) was dat dubbel en dwars genieten. Tot na de openingsdans kon ik genieten van dit heerlijke licht.

Altijd adviseer ik om (zeker aan het strand!) foto’s te maken op de bruiloft met zonsondergang. Trouwfoto’s met zonsondergang geven namelijk een extra beetje magie (al zeg ik het zelf, maar oordeel gerust zelf). Even een side-note; als je op zoek bent naar jouw trouwfotograaf en je wil dit heel graag, let er dan op met boeken en de zonsondergang tijden! In dit geval was deze rond 22:00.

Het bruidspaar werd nog getrakteerd op een voorstellings-dans van vriendinnen met zwarte en gele panty’s. Ondertussen was ik langzaamaan alvast aan het inpakken. Ik ben deze dag zo blij naar huis gegaan, wat geniet ik toch van mijn werk als bruidsfotograaf hier in de bollenstreek! Thuis aangekomen is het tijd van de beelden eerst 2 keer back-uppen, selecteren en bewerken. Zie hieronder een klein gedeelte van het resultaat.

Contact opnemen

Heel graag ga ik met jullie in gesprek over jullie perfecte dag. Laat je gegevens achter en ik bel of mail je zo snel mogelijk terug.